vrijdag, 24. juli 2009 - 19:37

Man met doorgeladen wapen op kermis aangehouden

Tilburg

Donderdagnacht zijn twee arrestaties verricht op de kermis in Tilburg. Tegen 04.30 uur hebben agenten op de Heuvelring een 18-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet. Na een anonieme tip, dat een man ter hoogte van een horecagelegenheid op de Heuvel in het bezit zou zijn van een mogelijk vuurwapen, stelden agenten een onderzoek in.

Op de Heuvelring troffen ze een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd direct staande gehouden en grondig gefouilleerd. In zijn broeksband zat een geladen vuurwapen. Ook had hij munitie bij zich. Zowel het wapen, als de munitie is door de politie in beslag genomen. De man is voor onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Een 26-jarige man uit Groningen werd op het Piusplein aangehouden nadat hij gistermiddag een 22-jarige gemeentehandhaver tegen het been gereden had. De verdachte was het niet eens met het feit dat hij zijn auto moest verplaatsen, omdat het voertuig een aanvoerroute van de hulpdiensten belemmerde.
Provincie:
Tag(s):