donderdag, 17. december 2009 - 16:14

Man steelt dure meetapparatuur op vliegbasis Woensdrecht

Woensdrecht

De Koninklijke Marechaussee heeft op donderdag 17 december een 24-jarige man uit Hooge Zwaluwe aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van meetapparatuur vanaf vliegbasis Woensdrecht.

Een medewerker van het Logistiek Centrum Woensdrecht deed vorige maand aangifte van diefstal van vijf zogeheten micrometers. Dit zijn digitale instrumenten die zeer kleine dikten of afstanden kunnen meten. De apparaten worden onder andere gebruikt bij het onderhoud van vliegtuigmotoren.

De recherche van de Koninklijke Marechaussee in Hoogerheide is naar aanleiding van de aangifte een onderzoek gestart. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar een 24-jarige medewerker van een bedrijf dat op de vliegbasis werkzaamheden verrichtte. De man had daarbij toegang tot de meetapparatuur.

Te koop aangeboden
De verdachte had de vijf micrometers, met een totale waarde van tweeduizend euro, te koop aangeboden op internet. Hij is in zijn woonplaats aangehouden. De gestolen goederen werden in de woning van de verdachte aangetroffen en zijn door de marechaussee in beslag genomen.

De verdachte zit nog vast. Hij heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.
Provincie:
Tag(s):