donderdag, 17. december 2009 - 17:03

Man steelt voor 60.000 euro aan defensiegoederen

Schaarsbergen

De Koninklijke Marechaussee heeft in Schaarsbergen een burgermedewerker van Defensie aangehouden. De man, een 44-jarige inwoner van de gemeente Cuijk, wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking van defensiegoederen ter waarde van zestigduizend euro.

Dat gebeurde op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. ‘De man werd eind november aangehouden, maar in verband met het onderzoek kan dat nu pas bekend worden gemaakt’, meldt de marechaussee donderdag.

Brandstof
De verduisteringen werden gepleegd tussen begin 2006 en eind 2009. De recherche van de marechausseebrigade Veluwe kwam de man op het spoor nadat door Defensie aangifte was gedaan van de diefstal van brandstof. De marechaussee stelde daarop een onderzoek in.

Schoonmaakmiddelen
Tijdens het onderzoek trof de marechaussee bij de man, naast brandstof, duizenden militaire goederen aan die hij had opgeslagen op de zolder van zijn woonhuis en in zijn schuur. De buit varieert van schoonmaakmiddelen en batterijen tot militaire uitrustingsstukken en gereedschappen.

Reanimatiepop
Opvallend is de grote hoeveelheid huishoudelijke gebruiksgoederen die bij de verdachte is aangetroffen. Maar de marechaussee stuitte tijdens het onderzoek onder andere ook op militaire verrekijkers, motorhelmen, mobiele telefoons en een reanimatiepop.

Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd en is inmiddels in vrijheid gesteld. Het onderzoek is afgerond en het dossier wordt naar het Openbaar Ministerie in Arnhem gestuurd.
Provincie:
Tag(s):