dinsdag, 22. december 2009 - 23:09

Man vermist na vluchtactie over het ijs voor politie

Amsterdam

Bij een inval in een woning in Amsterdam zijn dinsdagavond vier mannen op de vlucht geslagen waarvan er van één nog ieder spoor ontbreekt.

De politie trad rond zeven uur een woning aan de Balatonmeerlaan binnen waar zich een hennepkwekerij bevond. Op dat moment waren er vier verdachten in de woning. Toen de politie het viertal probeerde aan te houden wisten ze via de achterkant van de woning te ontkomen.

Aangezien de vluchtweg alleen via het smeltende ijs mogelijk was, wisten gewaarschuwde agenten aan de overkant drie mannen uit het koude water te vissen.

Een vierde verdachte bleek spoorloos. Omdat gevreesd werd dat hij in zijn vluchtpoging door het ijs was gezakt, werden brandweer en een politiehelikopter met een warmtebeeldcamera ingezet. Een woordvoerder van de politie laat in een reactie weten dat de laatste verdachte vermoedelijk kans heeft gezien te ontkomen.

De drie andere verdachten werden naar een politiebureau overgebracht. Aangezien zij onderkoelingsverschijnselen vertoonden werden ze opgenomen in een ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):