vrijdag, 11. december 2009 - 15:14

Mannen aangehouden met tientallen kilo's henneptoppen

Sevenum

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op een parkeerplaats aan de Kleefsedijk in Sevenum twee mannen aangehouden, met 34 kilo henneptoppen.

Tijdens een patrouille zagen agenten dat twee mannen zich verdacht gedroegen in de nabijheid van een auto. Toen deze agenten vervolgens poolshoogte gingen nemen, ontdekten zij dat er drie grote tassen vol henneptoppen in het voertuig lagen. Beide mannen zijn hierop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Alle henneptoppen, met een straatwaarde van ongeveer 115.000 euro, zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Afgelopen week heeft de politie Limburg-Noord een aantal kwekerijen in de regio opgerold. In Tegelen werd in een pand aan de Heidenendstraat een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 325 planten. Bij de inval zijn de 49-jarige bewoner en een 49-jarige vrouw uit Venlo aangehouden.

In Weert heeft de politie donderdagmiddag op twee locaties hennepkwekerijen opgerold. De plantages werden aangetroffen in een garage aan de Louis Beerenbrouckstraat en in een woning aan de Van Halenstraat. Er werden ongeveer 750 planten geruimd. Hierbij is een 59-jarige Weertneaar aangehouden.

Een dag eerder is er in een kelderruimte van een woning in Susteren een wietkwekerij aangetroffen. Hier werden 500 planten geruimd.
Provincie:
Tag(s):