dinsdag, 27. oktober 2009 - 13:56

Mannen aangehouden voor minstens 70 fietsendiefstallen

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft vier verdachten aangehouden voor de diefstal en verkoop van zo'n 70 fietsen.

Het onderzoek werd gestart nadat de politie ontdekte dat via Marktplaats een groot aantal fietsen van hetzelfde merk werd aangeboden door dezelfde aanbieder.

Na uitgebreid onderzoek en contacten met mensen die de fietsen hadden gekocht, kwam de recherche de verkopers op het spoor. De 24-jarige man en 18-jarige vrouw werden aangehouden in hun woning in Rotterdam-Schiebroek.

In de kelderbox werden twee nieuwe damesfietsen aangetroffen. Er was nog geen aangifte van gedaan, maar nadat via de fietsenzaak de eigenaar werd herleid, bleek dat de fietsen van diefstal afkomstig waren.

Het onderzoek werd voortgezet, wat vorige week resulteerde in de aanhouden van een 18-jarige en een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Zij worden ervan verdacht tientallen fietsen in opdracht van de twee hoofdverdachten te hebben gestolen.

De fietsen werden voornamelijk bij de winkelcentra in Rotterdam Oost en in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvreemd. Dit gebeurde met een zogenaamde blanco sleutel waarmee een slot makkelijk geopend kan worden. Daarom adviseert de politie om uw fiets altijd met een tweede slot ergens aan vast te zetten.
Provincie:
Tag(s):