maandag, 14. december 2009 - 22:17

Mannen die agenten bedreigden blijven tot aan zitting vast zitten

Assen

De raadkamer van de rechtbank Assen heeft vrijdag besloten de twee mannen die agenten bedreigden tot aan de politierechterzitting van 23 december vast te houden.

Twee mannen van 33 en 54 jaar uit Hoogeveen bedreigden in de nacht van zondag 29 november op maandag 30 november in Hoogeveen twee politieagenten.

In de bewuste nacht wilden agenten in Hoogeveen een auto controleren. Voordat ze uit konden stappen kwam er een aantal mannen naar de politieauto gerend. Eén van hen belemmerde een agent uit te stappen. Toen de agent uiteindelijk naast de auto stond werd hij door deze agressieve man bedreigd. Ook de andere agent werd bedreigd wat even later nog werd versterkt toen een tweede, niet minder agressieve man, zich er mee ging bemoeien. Verbaal en met gebaren werd gedreigd met het trekken van een wapen en het in elkaar slaan. Om verdere escalatie te voorkomen trokken de agenten zich terug. Er was geen enkele aanleiding voor dit bedreigende en intimiderende gedrag tegen de agenten. De mannen kwamen uit een eetgelegenheid waar, zoals later bleek, één van hen een woordenwisseling had gehad. Beide agenten hebben aangifte gedaan.

De aanpak van geweld tegen de politie heeft bij het Openbaar Ministerie en de politie een hoge prioriteit. Vandaar dat de mannen ook al op 23 december moeten verschijnen voor de Politierechter in Assen.
Provincie:
Tag(s):