donderdag, 19. november 2009 - 8:50

Marechaussee Schiphol arresteert stelende schoonmaker

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) op Schiphol heeft een zevenenveertigjarige man aangehouden op verdenking van diefstal van goederen op Schiphol. Dit heeft de Kmar donderdag laten weten.

De schoonmaker werd aangegeven door zijn werkgever, nadat hij interne richtlijnen had geschonden en in verband werd gebracht met diefstallen in het bedrijf. Uit vervolgonderzoek van de Marechaussee in onder andere de woning van de verdachte bleek dat deze man gelinkt kon worden aan de diefstal van vele schoonmaakproducten en de vermissing van diverse luxe goederen, waarvan aangifte was gedaan door een luchtvaartmaatschappij.

Gedurende langere periode werd er voor ruim vijftienduizend euro aan spullen, waaronder zonnebrillen en kettingen, gestolen uit vliegtuigen, diefstallen die voornamelijk ’s avonds en ’s nachts plaatsvonden. Tijdens de doorzoeking in de woning van de verdachte troffen marechaussees allerlei artikelen aan, waaronder de luxe goederen die worden verkocht tijdens vluchten van de vliegmaatschappij en de vermiste schoonmaakproducten.

Het bureau vervolgonderzoeken van de Marechaussee doet verder onderzoek in deze zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):