vrijdag, 11. december 2009 - 13:00

Marechaussee vindt 250.000 euro in rolkoffer

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen zondag 2 personen aangehouden die ervan worden verdacht meer dan 250.000 euro crimineel geld te vervoeren.

Tijdens een controle door het Schipholteam, een samenwerkingsverband tussen de marechaussee en de douane, ontdekten rechercheurs in een rolkoffer een dubbele bodem waarin bundels met geld waren verstopt. Omdat het geld verstopt was rees het vermoeden dat er sprake was van witwassen. De personen die bij de koffer hoorden werden aangehouden.

Bankbiljetten en geldbollen
De 2 Venezolaanse verdachten van 36 en 33 jaar werden voor onderzoek meegenomen naar de politiedienst van de marechaussee. In hun koffers bleken bankbiljetten en geldbollen met een totale waarde van 250.000 euro verstopt te zitten. Eén van de verdachten verklaarde ook geld te hebben geslikt. De mannen zijn in hechtenis genomen.

4 miljoen euro
De marechaussee heeft dit jaar al voor 4 miljoen euro geld in beslag genomen. Een stijging van tonnen ten opzichte van vorig jaar. In de meeste gevallen ging het om geld dat crimineel verkregen is.
Provincie:
Tag(s):