donderdag, 3. september 2009 - 9:24

Marine geeft demonstratie duikpeloton aan veiligheidsregio Groningen

Groningen

Het Duikpeloton Havenbewaking van de Koninklijke Marine heeft politie- en brandweervertegenwoordigers uit de Veiligheidsregio Groningen een demonstratie van zijn capaciteiten gegeven.

De agenten en brandweerlieden brachten in de Eemshaven een bezoek aan het duikvaartuig Hydra van de Koninklijke Marine. Het Duikpeloton Havenbewaking, waarin duikers van de Maritieme EOD-compagnie en de Duik- en Demonteergroep nauw samenwerken, lichtte met een presentatie en demonstraties vanaf de Hydra de mogelijkheden toe.

De REMUS, een onderwaterrobot met hoogwaardige sonarapparatuur, liet bijvoorbeeld duidelijk de toegevoegde waarde zien van het duikpeloton voor politie en brandweer. Deze robot kan van groot nut zijn voor de politie bij opsporingsdoeleinden of ter ondersteuning van de brandweer bij het zoeken naar drenkelingen.

Het duikpeloton havenbewaking gaat onderdeel uitmaken van de gegarandeerde capaciteiten die Defensie ter beschikking stelt in het kader van de Intensivering Civiel-Militaire Samenwerking. Nederland is onderverdeeld in 25 veiligheidsregio’s en binnen deze gebieden werken verschillende civiele besturen en diensten samen op het gebied van crisis- en rampenbeheersing en voor de handhaving van openbare orde en veiligheid. Civiele autoriteiten binnen een veiligheidsregio kunnen Defensie dus eventueel om hulp vragen.
Provincie:
Tag(s):