donderdag, 20. augustus 2009 - 21:17

Matig PSV wint van Bnei Yehuda

(Elfvoetbal) In een matige vertoning heeft PSV zich van een goede uitgangspositie verzekerd voor de groepsfase van de Europa League. Tegen Bnei Yehuda werd met 0-1 gewonnen. Ibrahim Afellay werd matchwinner voor PSV. Hij scoorde in de 23ste minuut.

PSV was vooral in de beginfase bij vlagen goed aan het voetballen, maar ondanks dit gegeven was de eerste grote kans voor de thuis spelende ploeg. Moshe Biton zag zijn inzet echter gepareerd worden door de goed keepende Andreas Isaksson.

In de 23ste minuut kon de bank van PSV juichen. Ibrahim Afellay rondde met een bekeken schuiver een pass van Balasz Dzsudzsák af. Na de openingstreffer kwamen de Eindhovenaren niet meer in de problemen.

Na rust had Ola Toivonen een reuzenkans op de 0-2, maar de aanvaller mikte over. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van de Zweed. Hij werd kort daarna gewisseld ten faveure van Danny Koevermans.

Door de zege heeft PSV zich in ieder geval een goede uitgangspositie verworven voor de return volgende week donderdag in Eindhoven. Plaatsing voor de groepsfase van de Europa League mag tegen het zwakkere Bnei Yehuda niet meer misgaan.
Categorie:
Tag(s):