zondag, 8. november 2009 - 21:03

Meerdere branden zorgen voor grote schade

Almere

Diverse branden in de stad hebben het afgelopen weekend behoorlijke schade veroorzaakt. Er deden zich, afgezien van het inademen van wat rook, geen persoonlijke ongelukken voor.

Vrijdagavond rond 23.00 uur brak brand uit in een woning aan het Raaltepad. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele woonkamer al in brand en sloegend vlammen al door de ramen naar buiten. Mogeljk is de brand aangestoken, de bewoners waren op het moment van de brand niet thuis.

Zaterdagochtend moest de brandweer uitrukken naar een brand in de Oostvaarderskliniek aan de Carl Barksweg. Eén van de TBS-patienten had wat spullen, waaronder een matras en een kussen, in zijn cel in brand gestoken. De overige patienten en de dader konden zonder problemen worden geëvacueerd en door snel ingrijpen van zowel de medewerkers als de brandweer werd de schade beperkt. Ambulancepersoneel is te plaatse geroepen omdat een aantal patienten en medewerkers behoorlijk wat rook had ingeademd.

Zaterdagmiddag brak even na 13.00 uur brand uit in een woning aan de Rogier van Otterloostraat in de Almeerse Muziekwijk. De brandweer was snel ter plaatse met een tankautospuit en hoogwerker en kon voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar de rest van de woning. Een dikke zwarte rook had inmiddels wel de hele woning gevuld en veroorzaakte veel rookschade. De keuken werd volledig verwoest. Wat de exacte oorzaak is is vooralsnog niet bekend. Een ambulance is ter plaatse geweest om de bewoners na te zien op rookinhalatie.
Provincie:
Tag(s):