vrijdag, 17. juli 2009 - 12:39

Mexicaanse griep op WMC Kerkrade geconstateerd

Kerkrade

Op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade is bij een deelnemer de Mexicaanse griep gecontstateerd. Dit heeft de GGD Zuid Limburg vrijdag bekend gemaakt.

De patiënt meldde zich woensdagavond met griepachtige ziekteverschijnselen bij de organisatie. De organisatie heeft de zieke naar de speciaal daarvoor gereserveerde en geïsoleerde ziekenzaal gebracht. Nader onderzoek heeft donderdag aangetoond dat de deelnemer aan het concours inderdaad de Nieuwe Influenza A (H1N1) onder de leden heeft. Personen waar de patiënt intensief contact mee had (personen waar de slaapzaal mee werd gedeeld) zijn voorgelicht over de lichamelijke verschijnselen waar men alert op moet zijn. De GGD geeft aan dat besmettingsgevaar niet anders is bij WMC- bezoekers en deelnemers, als in de rest van Limburg.

De GGD Zuid Limburg is niet verrast over het feit dat er een Influenza geval is geconstateerd bij een van de deelnemers aan het Wereld Muziek Concours (WMC). Vanwege de huidige grieppandemie is het momenteel zo dat je het virus overal kunt oplopen en zeker daar waar mensen vanuit het buitenland het virus kunnen meenemen. Daarom is het belangrijk dat organisaties van grote evenementen zich goed informeren en zaken kortsluiten met hun lokale GGD.

De organisatie van het WMC heeft zich volgens de GGD goed voorbereid op de Mexicaanse griep.
Provincie:
Tag(s):