maandag, 7. september 2009 - 21:24

Milieuprijs Meppel op ludieke wijze van start op 09.09.09

Meppel

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, 09.09.09, geeft wethouder Ton Dohle van Meppel het startschot voor de gemeentelijke Milieuprijs 2009. Dit gebeurt op ludieke wijze met de ‘Spaarlampenwisselrace’. De spaarlamp staat daarbij symbool voor innovatie en creativiteit. Vanaf 9 september t/m 1 november 2009 kunnen kinderen, inwoners en bedrijven met hun geniale idee op het gebied van energiebesparing de Milieuprijs 2009 winnen. De Milieuprijs is samen met Milieufederatie Drenthe opgezet.

Woensdagochtend 9 september om 10.00 uur wordt op het Kerkplein het startschot gegeven voor de Spaarlampenwisselrace. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Mgr Niermanschool gaan langs ondernemers in de binnenstad van Meppel om een oude lamp op te halen en een nieuwe spaarlamp te overhandigen. De oude lampen worden weer meegenomen naar het Kerkplein waar de verzameling aan wethouder Ton Dohle wordt aangeboden. De Milieufederatie berekent hoeveel CO2 -besparing het spaarlampen wisselen heeft opgebracht.

Met deze actie geeft gemeente Meppel op bijzondere wijze aandacht aan de start van de Milieuprijs Meppel. De prijsvraag heeft als doel initiatieven voor een duurzame toekomst van de gemeente Meppel mogelijk te maken en te promoten en inwoners, bedrijven en kinderen hierbij te betrekken.

De Milieuprijs 2009 is opgesplitst in twee categorieën: de Kindermilieuprijs voor basisschoolkinderen en een prijs voor inwoners en bedrijven. Aan kinderen van de basisscholen in Meppel wordt de vraag gesteld hoe Meppel in de toekomst van energie kan worden voorzien. Het beste idee wordt beloond met een bedrag van € 500,-.

De andere categorie is bewoners en bedrijven. Hen wordt gevraagd naar goede ideeën op het gebied van duurzame energie in Meppel, voor nu en in de toekomst. Zowel de winnaar bewoners als de winnaar bedrijven wint hiermee € 2.000,-.
Provincie:
Tag(s):