vrijdag, 6. november 2009 - 13:41

Militairen belemmeren arrestatie collega’s na vechtpartij

Eindhoven

De politie heeft vrijdagmorgen rond 2.10 uur een 25-jarige man uit Koningsbosch en een 28-jarige man uit Roermond aangehouden op het Catharinaplein. Even eerder waren al een 26-jarige man uit Den Haag, een 23-jarige man uit Tienhoven en een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden op het Stratumseind. ‘De arrestanten zijn allen militair’, meldt de politie vrijdag.

Uit de kroeg gezet
Dit laatste drietal had zich in een horecagelegenheid toegang verschaft tot een afgesloten gedeelte. Daarop werden zij door beveiligingsmedewerkers uit de kroeg gezet. Eenmaal op straat keerde het drietal zich tegen de medewerkers en deelden enkele klappen uit. Daarop hield de inmiddels gewaarschuwde politie het drietal aan.

Agressief
Toen agenten op het Catharinaplein met één van de verdachten stonden te wachten op vervoer naar het politiebureau kwam een groep van ongeveer tien vrienden verhaal halen. Zij gedroegen zich erg agressief richting de agenten en weigerden gevolg te geven aan het bevel om te vertrekken. Toen de agenten te paard arriveerden om de agenten te ontzetten probeerde de groep hen van het paard te trekken.

Charges
Uiteindelijk heeft de politie charges met honden uit moeten voeren en de wapenstok gebruikt om de agenten te ontzetten. De mannen uit Koningsbosch en Roermond werden daarbij aangehouden. Omdat het in alle vijf de gevallen om militairen ging zijn de verdachten overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Die doet ook het verdere onderzoek.
Provincie:
Tag(s):