dinsdag, 17. november 2009 - 9:42

Miljoenen omzet illegale kansspelen op internet

Circa één miljoen Nederlanders heeft het afgelopen jaar deelgenomen aan een illegaal kansspel. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek naar de omvang van vijf illegale kansspelen (poker, bingo, toto en lotto, gokzuilen en kansspelen via internet) in Nederland, dat minister Hirsch Ballin van Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De bruto spelopbrengst van alle illegale kansspelen ligt tussen de 86 en 224 miljoen euro. Als van de hoge schatting wordt uitgegaan, benaderen de illegale kansspelen de bruto spelopbrengst van de Staatsloterij: die was in 2008 272 miljoen euro, kansspelen via internet benaderen met 65 miljoen euro alleen al de brutospelopbrengst van de Sponsor Bingo Loterij (70 miljoen euro).

De op te richten Kansspelautoriteit zal vanaf medio 2010 effectiever kunnen optreden tegen aanbieders van illegale kansspelen. De Raad van State heeft het advies over het wetsvoorstel voor de kansspelautoriteit aan de minister van Justitie uitgebracht en naar verwachting kan het wetsvoorstel binnenkort bij de Tweede Kamer worden ingediend.
Categorie:
Tag(s):