woensdag, 9. september 2009 - 16:40

Miljoenenimpuls voor hightech sector

Den Haag

Veertig bedrijven in de hightech sector, waaronder 22 midden en kleinbedrijven en 11 kennisinstellingen krijgen 100 miljoen euro subsidie voor vijf projecten. ‘Met deze projecten krijgen zij de kans hun innoverend vermogen op peil te houden en hun kenniswerkers te behouden’, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag.

De projecten richten zich met name op onderzoek waarin Nederland een onderscheidende internationale positie heeft, zoals nano-electronica en automotive. Bedrijven die in samenwerking met onderzoeksinstellingen projecten toegekend krijgen, zijn o.a. NXP, ASML, Philips, Mapper en Océ.

Door de regeling High Tech Topprojecten kunnen bedrijven ondanks de crisis blijven investeren in hun toekomst via strategische R&D projecten. Daardoor kunnen zij bij het aantrekken van de economie een sterke marktpositie innemen met nieuwe producten en diensten. Minister Van der Hoeven wil met deze regeling de internationaal leidende positie die Nederland heeft op deze gebieden verder versterken.
Categorie:
Tag(s):