woensdag, 30. december 2009 - 16:44

Minister bezoekt 24-uurs diensten Den Helder

Den Helder

Minister Eimert van Middelkoop heeft woensdag verschillende Defensielocaties in Den Helder bezocht waarvan het personeel 24 uur per dag 7 dagen per week klaarstaat voor eventuele calamiteiten of noodsituaties. 'De bewindsman ging persoonlijk bij deze eenheden langs om zijn waardering te tonen voor hun constante inzet', meldt Defensie woensdag.

Kustwachtcentrum
Als eerste werd het Kustwachtcentrum aangedaan. Dit centrum fungeert als centraal meld-, informatie- en coördinatiepunt voor de Nederlandse Kustwacht. Daarna bezocht Van Middelkoop het Maritiem Situatie Centrum (MARSITCEN). Deze dienst is verantwoordelijk voor de planning, aansturing, coördinatie en ondersteuning van operationele eenheden van de Koninklijke Marine.

Korps Marinebrandweer
Ook personeel van het Korps Marinebrandweer en het Marine Beveiligingskorps kreeg de bewindsman over de vloer. Het brandweerkorps verzorgt de brandbestrijding op het Nieuwe Haventerrein en Maritiem Vliegkamp De Kooy en het beveiligingskorps bewaakt de marineterreinen.

Maritiem Vliegkamp De Kooy
Het laatste deel van het programma bracht Van Middelkoop door met militairen op Maritiem Vliegkamp De Kooy. Hier zijn helikopters van het Defensie Helikopter Commando gestationeerd die uitrukken bij hulpacties op zee, de zogenoemde search and rescue-acties (SAR).
Provincie:
Tag(s):