zondag, 13. september 2009 - 16:57

Minister Eurlings leert reanimeren

Maastricht

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft zondagochtend in het academisch ziekenhuis Maastricht deelgenomen aan een reanimatiecursus. De minster werd daarbij vergezeld door zijn vader Martin en zijn drie broers.

“Ik ben er zelf een paar keer getuige van geweest dat er iemand onwel werd”, legt Eurlings zijn motivatie uit. “Het is ontzettend belangrijk dan niet in paniek te raken en te weten hoe je moet handelen. Veel mensen staan te kijken, beginnen te bellen, maar niemand doèt iets. Terwijl elke seconde telt. Door goed op te treden kun je het verschil maken tussen leven en dood en heb je achteraf niet het gevoel ‘had ik maar…’ Daarom doe ik die cursus.”

Hij onderstreept het toenemend belang van kunnen reanimeren omdat mede door het op meer plekken voorhanden zijn van defibrillatoren. Eurlings: “Het zou een goede zaak zijn wanneer op de middelbare school zo’n reanimatiecursus in het lespakket komt. Ik heb op school een EHBO-cursus gehad en een reanimatiecursus is daar een prima vervolg op.”

Op vrijdag 18 september vindt in het Stella Maris College in Meerssen de Reanimatie-estafette plaats. Speciale gast is bondscoach Bert van Marwijk. De reanimatie-estafette is toegankelijk voor iedereen.
Provincie:
Tag(s):