donderdag, 19. november 2009 - 20:27

Minister Van der Laan stelt toezichthouder aan bij Rentree

Arnhem

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie stelt Ton Lensen aan als externe toezichthouder bij woningcorporatie Rentree in Deventer. Ton Lensen is voormalig burgemeester van de gemeente Emmen en is drie keer eerder extern toezichthouder geweest bij een corporatie.

De Raad van Toezicht van Rentree heeft de minister op 18 november j.l. verzocht om tot een dergelijke maatregel over te gaan. Aanleiding voor het verzoek is de slechte financiële situatie van Rentree. Daarbij komt dat twee van de drie commissarissen en de voorzitter van de Raad van Toezicht zijn afgetreden.

Rentree heeft het plan om de Amstellaan in de Rivierenwijk in Deventer te verdiepen. Het project legt een groot financieel beslag op de corporatie. De minister geeft de corporatie nu de opdracht voor 1 januari 2010 een plan op te stellen voor de herontwikkeling van de Amstellaan, dat voldoet aan de regelgeving voor corporaties en dat rekening houdt met de continuïteit van Rentree. Ook moet Rentree een plan opstellen voor de financiering voor de komende vijf jaar. Dat plan moet klaar zijn op 1 maart 2010.
Provincie:
Tag(s):