maandag, 30. november 2009 - 16:13

'Mondkapjes straks hard nodig op Hekellaan'

Den Bosch

Bewoners van de Hekellaan protesteerden zondag tegen de plannen van de gemeente Den Bosch voor een drielaagse parkeerkelder voor 1100 auto's op het Vonk en Vlam-terrein tussen Hekellaan en Limietlaan. Met het uitdelen van flyers en mondkapjes aan het winkelend publiek in de Casinotuin vragen ze aandacht voor de in hun ogen nieuwe blunderput: met weggegooid (belasting)geld, file's voor de deur en een aantasting van het leefklimaat door meer luchtvervuiling.

Nu de Mexicaanse griep op z’n retour lijkt, zijn mondkapjes overbodig geworden. Zo niet echter op de Hekellaan in Den Bosch. Bewoners daar verwachten deze hulpmiddelen hard nodig te hebben als de gemeenteraad komende maand instemt met nóg een blunderput in de Brabantse hoofdstad.

Na het debacle met de volautomatische parkeergarage onder het stadskantoor die nu wordt omgebouwd, zijn er vergevorderde plannen voor een drielaagse parkeerkelder voor 1100 auto's op het Vonk en Vlamterrein bij de entree van de binnenstad. Dit parkeerterrein krijgt echter slechts één in én uitgang precies tegenover de woningen van de protesterende bewoners. Ook moeten 145 merendeels monumentale bomen gekapt worden voor dit ambitieuze plan van het Bossche college, waarin ook GroenLinks vertegenwoordigd is.

De parkeerkelder zal naar schatting zo'n 80 miljoen gaan kosten. Dat is nu al bijna twee keer zoveel als de eerste ramingen. De plannen zouden financieel slechts onderbouwd zijn met opportunistische berekeningen en bevatten veel onderschatte risico’s. In december stemt de gemeenteraad over het plan.
Provincie:
Tag(s):