maandag, 14. december 2009 - 23:06

'Monique 963' start haar radio-uitzending op 16 december 2009

Arnhem

Op 16 december 1984 begon Radio Monique van een zendschip op de Noordzee. Op 16 december van dit jaar, exact 25 jaar na de start vanaf zee, vieren wij onze terugkomst als volwaardig radiostation.

Radio Monique zond in de jaren 80 uit op een frequentie van 963 KHz middengolf, waar dagelijks meer dan anderhalf miljoen luisteraars op af stemde en Radio Monique maakte gebruik van het zendschip The Ross Revenge waar Radio Caroline haar programma’s ook uitzond.

Enkele diskjockeys die destijds deelnamen aan het station vanaf de Noordzee, maken wederom deel uit van ons team. De meeste wonen in Nederland en Vlaanderen maar enkele kunnen hun programma’s aanbieden vanaf de Antillen, en dat is in onze optiek een smaakverruimer. De smaak die past bij hedendaagse radio.

Monique 963 zal zich vooral richten op muziek uit de jaren 60,70 en 80, maar ook de betere muziek uit de jaren 90 en de hits van dit moment hebben een plaats in het muzikale menu.

Naast de bekende ‘hits van toen’ bieden wij ook nog andere artiesten aan, die een mooie aanvulling vormen op het totaal pakket van Monique 963.
Zo heeft muziek uit andere dan Nederlandse of de Engelse taal een eigen plaats zoals het Frans, Spaans, Italiaans en Duits, tevens kiezen we bij Nederlandstalig ook uit Vlaamse muziek.

Monique 963 biedt naast muziek ook informatie met het NOS Journaal op hele uren en tijdens de belangrijke ochtend en namiddaguren ook op het halve uur.

Monique 963 maakt programma’s voor luisteraars die bewust kiezen voor nostalgie, maar niet slechts wat de muziekkeuze betreft, ook de stijl waarin de programma’s gegoten zijn weegt zeker mee.

Op woensdagavond 16 december om 18.00 uur zal Monique 963 op de kabel in Arnhem, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Duiven, Ede en Wageningen haar uitzending officieel beginnen, en is behalve op de 91.1 MHz (oude frequentie Radio Gelderland) kabel te beluisteren via internet op radiomonique963.fm.

In de loop van 2010 zal Monique 963 zijn uitzendgebied op de kabel uitbreiden.
Provincie:
Tag(s):