dinsdag, 14. juli 2009 - 23:00

Monteur zwaar gewond na val in diep gat

Almere

Een monteur van een onderhoudsbedrijf is tijdens zijn werkzaamheden in een gebouw van een sluis zwaar gewond geraakt. De man viel in een gat van zo'n 6 meter en kwam op het beton terecht.

Hulpdiensten rukten massaal uit om de man uit het gebouw van de sluis bij het gemaal Blocq van Kuffeler te redden. Omdat werd gemeld dat de man in het water lag rukte de brandweer met een tankautospuit, een Hulpverleningsvoertuig en een duikteam uit. Ook de ambulancedienst rukte uit met meerdere voertuigen en een traumaheli kwam ter assistentie ter plaatse.

De monteur was tijdens zijn werk door nog onbekende oorzaak in een kabelschacht gevallen en was hard neergekomen op de betonnen vloer zo'n zes meter lager. Er stond wel een laagje water, maar de duikers van de brandweer hoefden niet te worden ingezet. Ambulancepersoneel heeft de man zo goed mogelijk getracht te stabiliseren en vervolgens samen met de brandweer op een brancard vastgelegd. Dit was nodig omdat de man verticaal door twee kleine trapgaatjes naar boven moest worden getild.

Met onder andere een zware hoofdwond en verder onbekend letsel werd de man uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd. De politie en arbeidsinspectie zullen onderzoek doen naar de preciese toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):