vrijdag, 6. november 2009 - 1:05

Mountainbikeparcours Goes nadert voltooiing

Goes

De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe mountainbikeparcours tussen sportpark Het Schenge en de wijk Goese Polder. In september en oktober is de grond verplaatst naar de nieuwe locatie en heeft de baan zijn definitieve vorm gekregen.

Het gras is ingezaaid waardoor het parcours de komende maanden verandert in een groen gebied. Nog dit plantseizoen worden bomen en struiken op het terrein geplant. Ook wordt aan de toegangsweg nog een voorziening geplaatst, waardoor alleen voetgangers en fietsers toegang hebben tot het terrein.

Het nieuwe Mountainbikeparcours is dus zo goed als gereed. Toch duurt het nog even voor er sportieve activiteiten plaatsvinden. Om de kwaliteit van het parcours te waarborgen worden de paden pas ‘ingereden’ als het gras voldoende gegroeid en sterk is. De verwachting is dat dit begin volgend jaar gebeurt en dat het parcours daarna in gebruik kan worden genomen. Dat is ook het moment waarop het mountainbikeparcours Goes officieel wordt geopend. Tot die tijd is het terrein nog afgesloten voor het publiek.

De fietspaden worden aangelegd in een gebied van twee hectare met heuvels tot acht meter hoog. Het parcours kwam tot stand in samenwerking met omwonenden, het CIOS en mountainbikevereniging X-treme. Door het parcours nieuw aan te leggen is het optimaal geschikt voor het trainen en beoefenen van de mountainbikesport. De baan is bijzonder omdat deze helemaal nieuw is aangelegd. Andere banen maken gebruik van bestaande, natuurlijke gebieden en paden. Bovendien is het uitzonderlijk dat het parcours dicht bij het stadscentrum ligt.

Goes kreeg 61.000 euro subsidie van de Europese Unie voor de realisatie van het parcours.

Het voormalige mountainbikeparcours tussen de AKF-hal en het Goese Meer, moest door de ontwikkeling van de woonwijk Goese Schans verplaatst worden. Verschillende locaties in Goes zijn hiervoor bekeken. In overleg met mountainbikevereniging X-treme en het CIOS is een het nieuwe parcours door de gemeente bepaald op de kavel tussen sportpark Het Schenge en de wijk Goese Polder. Hierover is ook gepraat met de Vereniging Bewonersbelangen Goese Polder-Oost.
Provincie:
Tag(s):