woensdag, 9. september 2009 - 9:53

Museum van Zuilen opent zijn deuren

Utrecht

Het Museum van Zuilen wordt op zaterdag 12 september officieel geopend door wijkwethouder Rinda den Besten. Het museum is gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg 569 en herbergt allerlei zaken die met de voormalige gemeente Zuilen te maken hebben. Rode draad in de collectie is Werkspoor, de fabriek die zeer bepalend was voor de ontwikkeling van Zuilen.

Initiatiefnemer Wim van Scharenburg heeft in de loop der jaren duizenden artikelen over de geschiedenis van Zuilen verzameld: boeken, foto's, tekeningen, schilderijen, voorwerpen en kostuums. Vele inwoners van Zuilen hebben hieraan bijgedragen. De collectie is zo groot geworden dat een museum op zijn plaats is. Het gemeentebestuur van Utrecht heeft besloten het museum de komende vijf jaar te ondersteunen. Rinda den Besten: "Zonder Wim van Scharenburg zou dit museum er niet gekomen zijn. Hij is al vele jaren een betrokken inwoner van Zuilen. Veel mensen hebben hem persoonlijke bezittingen toevertrouwd. Hierdoor komt de geschiedenis van Zuilen in het nieuwe museum op een hele bijzondere manier tot leven."

Na een grondige verbouwing is het pand aan de Amsterdamsestraatweg 569 geschikt om de historie van Zuilen tentoon te stellen. Veel vrijwilligers uit de wijk hebben meegeholpen met de inrichting van het nieuwe museum.
Provincie:
Tag(s):