donderdag, 16. juli 2009 - 14:14

N50 nacht afgesloten wegens werkzaamheden Hanzelijn

Kampen

In verband met werkzaamheden aan de Hanzelijn is de N50 in beide richtingen tussen Knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Kampen Zuid vanaf maandag 27 juli, 22:00 uur tot dinsdag 28 juli 05:00 uur afgesloten. Dit heeft ProRail donderdag 16 juli bekendgemaakt.

Voor het verkeer wordt in beide richtingen een omleiding ingesteld via de A50/A28 (Knooppunt Hattemerbroek), de A28 (aansluiting Wezep, 17) en de Kamperstraatweg (N763).

De afbouw van het verlengde viaduct Burg. Hardenbergweg over de N50 en de Hanzelijn is zover gereed dat de tijdelijke verkeersmaatregelen ter plaatse kunnen worden verwijderd. Om die werkzaamheden snel en veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk de N50 (deels) af te sluiten voor het wegverkeer. De werkzaamheden aan de N50 als gevolg van de Hanzelijn zijn naar verwachting begin 2010 afgerond.

Hanzelijn
ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn.

Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.
Provincie:
Tag(s):