dinsdag, 3. november 2009 - 13:47

Nachtvissers overvallen Scheemda

Scheemda

De politie is op zoek naar getuigen van een overval bij het Medenerdiep aan de Vogelzangsterweg in Scheemda. Twee mannen uit Nieuwe Pekela (19 en 20 jaar) zijn maandagavond rond 22.15 uur door twee onbekende gemaskerde mannen overvallen.

Op dat moment werd de rits van de tent geopend, waarna de overvallers de 19-jarige naar buiten trokken. Het slachtoffer wist na een korte worsteling op blote voeten te ontkomen. Ook de andere Pekelder ontkwam door via de velden te vluchten. Beide mannen sloegen vervolgens bij een nabijgelegen benzinepomp alarm. De politie heeft de plek van de overval een (sporen)onderzoek ingesteld. De 19-jarige had vanwege zijn vlucht op blote voeten blaren opgelopen. In het ziekenhuis werd hij aan zijn voetverwondingen geholpen.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Beide Pekelders hebben vlak na het incident een auto op de Vogelzangsterweg gezien. De politie wil graag in contact komen met deze automobilist. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):