woensdag, 9. december 2009 - 18:48

Nance en Henkjan zoeken 'Het Mooiste Pand van Nederland'

Amsterdam

In het nieuwe SBS 6-programma Het Mooiste Pand van Nederland maken zestien vervallen gebouwen kans op een prijs van 1 miljoen euro. Presentatoren Nance en Henkjan Smits begeleiden de mensen, die zich met hart en ziel dag en nacht bezighouden met een oud pand, in hun strijd om dit enorme bedrag. Met het miljoen kan het gebouw dat wint een ware metamorfose ondergaan, zodat het kan worden behouden.

Een vakkundige jury bepaalt welke twee panden er door mogen naar de finale. Het programma start met een kick off uitzending die maar liefst twee uur duurt. Het Mooiste Pand van Nederland is vanaf februari te zien bij SBS 6.

Maar liefst zestien gebouwen in Nederland maken in het SBS 6-programma Het Mooiste Pand van Nederland kans om een fikse opknapbeurt te krijgen ter waarde van een bedrag van 1 miljoen euro.

Tijdens de eerste uitzending zullen, na een bloedstollende pitch waarin telkens twee mensen van een pand een zenuwslopende presentatie moeten houden, meteen al acht van de zestien panden afvallen. Ieder pand dat kans maakt op het miljoen wordt verdedigd door koppels bestaande uit vrijwilligers en vertegenwoordigers van de oude gebouwen. Zij zullen tegen elkaar strijden door middel van het uitvoeren van diverse opdrachten en de jury en kijkers ervan proberen te overtuigen dat hun pand niet verloren mag gaan. Een vakkundige jury bepaalt uiteindelijk welke twee gebouwen er in de finale komen.
Categorie:
Tag(s):