woensdag, 4. november 2009 - 9:02

Nationale Soepdag: 200.000 schoolmaaltijden voor derde wereld

Amsterdam

De Nationale Soepdag op 16 oktober jongstleden heeft al ruim 200.000 schoolmaaltijden voor het World Food Programme van de Verenigde Naties opgeleverd. Tijdens de eerste editie van de Nationale Soepdag ontvingen gasten in bedrijfsrestaurants, horecalocaties en zorginstellingen een gratis kom soep. Hierbij kregen zij de mogelijkheid de soepprijs - of meer - vrijwillig te doneren aan het World Food Programme.

De betrokkenheid van Nederlanders blijkt groot, en het enthousiasme overweldigend. Op Nationale Soepdag aten alle gasten in totaal 20.000 liter soep voor het goede doel. Boudewijn van Nieuwenhuijzen, Commercieel manager van Unilever Foodsolutions: "De Nationale Soepdag is voor ons nu al een succes. We zijn heel trots op dit resultaat, een voorlopige uitkomst want de donaties stromen nog steeds binnen. Honger en ondervoeding bij kinderen is een probleem dat continu onder de aandacht moet blijven. Het feit dat één dag extra aandacht al zo'n resultaat oplevert, stimuleert ons om de lat voor nieuwe initiatieven in de toekomst nog hoger te leggen."

Uit onderzoek van Ruigrok Netpanel (oktober 2009) onder 881 respondenten blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders (58%) bereid is extra te betalen voor een product, als zij weten dat een deel of het gehele bedrag zou worden gebruikt om de armsten in de wereld van een maaltijd te voorzien.
Categorie:
Tag(s):