vrijdag, 11. september 2009 - 20:12

Nederlanders bezuinigen het minst van Europa

Amsterdam

Het vooroordeel is toch niet waar: ondanks de economische crisis bezuinigen Nederlanders namelijk het minste in Europa. Iets meer dan de helft (53%) van de Nederlanders zegt de afgelopen zes maanden te hebben bezuinigd.

Dit ten opzichte van 75% van de rest van de Europeanen. Fransen (76%) bezuinigden het meest gevolgd door Spanjaarden (74%), Belgen, Duitsers (beide 71%) en Engelsen (70%). Dit is gebleken uit het EuroPNstyles onderzoek van communicatie-adviesbureau Porter Novelli onder ruim 14.000 Europeanen.

Terwijl ondertussen op Prinsjesdag de mogelijkheden tot bezuinigen worden gepresenteerd zijn Nederlanders ook aan het bezuinigen. De Nederlander bespaarde het afgelopen half jaar nog het meest op: uit eten gaan (37%) gevolgd door kleding en schoenen (28%) en vakanties (22%). pmerkelijk is dat vrouwen minder zijn gaan besteden aan vooral kleding en schoenen (34% versus 20% bij de mannen). Relatief het minst werd door Nederlanders bezuinigd op elektronica (15%), benzine (18%) en dagelijkse boodschappen (19%).

Opvallend is dat Nederlanders in vergelijking tot de rest van de Europeanen veel minder bezuinigen. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 53 % van de Nederlanders de afgelopen zes maanden heeft bezuinigd op zaken als kleding, benzine, uit eten gaan, dagelijkse boodschappen of vakanties, terwijl 75% van de andere Europeanen dit heeft gedaan. Fransen (76%) bezuinigden het meest gevolgd door Spanjaarden (74%), Belgen en Duitsers (beide 71%) en Engelsen (70%).
Categorie:
Tag(s):