zaterdag, 12. september 2009 - 10:57

Nederlanders halen hun geld van Belgische banken

Nederlanders halen momenteel hun geld weg uit Belgische bankkantoren. Bedragen worden niet genoemd, maar volgens anonieme getuigen gaat het om een massa geld. Dit meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg vandaag.

Volgens bestuurder Jan Maurrissen van het Belgische accountantskantooor Havermaet-Groenweghe halen de Nederlanders hun rekeningen in België weg omdat het bankgeheim in dat land wordt opgeheven. Ook de inkeerregeling van de Nederlandse fiscus speelt volgens hem een rol. Die biedt Nederlandse belastingplichtigen de mogelijkheid hun verzwegen spaartegoeden in het buitenland te melden zonder dat ze een boete hoeven te betalen.

Om hoeveel geld het gaat, willen de Belgische bankkantoren niet zeggen. De Nederlandse fiscus schat dat er 7 miljard euro aan zwart geld van Nederlanders in het buitenland staat. Eind vorige maand hadden 1.881 Nederlanders samen al een half miljard euro aan buitenlands vermogen opgegeven via de inkeerregeling. Dat geld komt vooral uit België, Zwitserland en Luxemburg.
Categorie:
Tag(s):