dinsdag, 27. oktober 2009 - 13:51

Nederlanders hebben gemiddeld ruim 60 gelukkige levensjaren

Rotterdam

Nederlanders hebben gemiddeld ruim 60 gelukkige levensjaren. Dat blijkt uit de Happy Life Years index die ontwikkeld is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam door prof.dr Ruut Veenhoven.

Nederland neemt daarmee de 12e positie op de index. Costa Rica scoort het hoogst met 66,7, terwijl Zimbabwe hekkensluiter is met 12,5 gelukkige levensjaren.

De Happy Life index is gebaseerd op de elementen levensduur en levensvoldoening. Samen geeft dit een indicatie van de gelukkige levensjaren. De index is ontwikkeld door prof.dr. Ruut Veenhoven die tal van publicaties op zijn naam heeft staan over geluk. De ranglijsten worden bij gehouden op de Erasmus Universiteit gevestigde World Database of Happiness.

De meest recente ranglijst Happy Life Years omvat 148 landen en bestrijkt daarmee meer dan 95,5 procent van de wereldbevolking. Nederland staat op de twaalfde plaats met een gemiddelde van 60,6 gelukkige levensjaren. Daarmee doet Nederland het beter dan de buurlanden België (58,6) en Duitsland (55,2). Nederland blijft echter achter bij Scandinavische landen zoals Denemarken (65,0), Noorwegen (62,4) en Zweden (62,8). Via de speciaal ontwikkelde wereldkaart is in een oogopslag te zien welke landen een hoge of lage Happy Life index hebben.
Categorie:
Tag(s):