woensdag, 2. september 2009 - 8:24

Nederlandse man wil break van partner

Amsterdam

In drukke tijden vergeet maar liefst 56% van de Nederlandse mannen even te ontspannen. Niet alleen op het werk maar ook thuis heeft de Nederlandse man behoefte aan een break; 20% van de mannen geeft aan graag een break van zijn partner te willen!

Naast ontspanning vergeten de mannen tijdens drukte ook te drinken (42%) en te eten (39%). En als ze dan toch een break nemen, doen ze dat thuis het liefst languit voor de televisie of op het werk door moppen te tappen met collega's. Een enkeling gaat voor een flirt met de buurvrouw.

De nummer 1 break op de werkvloer is de koffiepauze. Dit geeft maar liefst 70% van de mannen aan. Ook surfen op het internet is populair bij werkend Nederland. De grappenmaker uithangen zien vooral twintigers en dertigers als de perfecte break; de 45-plussers lopen liever even een blokje om. Maar een aantal mannen vindt flirten met een (naaste) collega een stuk ontspannender dan moppen tappen of een luchtje scheppen...

Thuis liggen de mannen het liefst op de bank voor de televisie (65%), of brengen ze hun avond door achter de computer (50%).

Yolanthe Cabau van Kasbergen
In tegenstelling tot vrouwen worden mannen niet moe van zichzelf+, maar eerder van hun partner. Een break met een leuke buurvrouw zou volgens hen een oplossing kunnen zijn. Als je ze vraagt met welke bekende Nederlandse vrouw de mannen graag een break zouden willen, staat Yolanthe Cabau van Kasbergen op nummer 1. De 40-plussers zoeken liever iemand van eigen leeftijd en kiezen Anita Witzier boven Yolanthe.
Categorie:
Tag(s):