dinsdag, 27. oktober 2009 - 21:43

Nepcollectanten moeten geld teruggeven

Almere

Zondagmiddag zijn drie jeugdige nepcollectanten ( 12, 13 en 15 jaar) door agenten in hun nek gegrepen nadat ze betrapt waren op het binnenhalen van geld voor KIKA.

Het drietal moest het gecollecteerde geld onder toeziend oog van agenten teruggeven aan alle eerlijke gevers in de wijk Tussen de Vaarten. Na de teruggave van het verkregen “sponsorgeld” werden de drie Almeerse jongens ingesloten. Zij zijn na het opmaken van een proces-verbaal overgedragen aan hun ouders.

Rond 16.30 uur gingen agenten poolshoogte nemen in de omgeving van de Rodinweg nadat argwanende buurtbewoners hadden gebeld. Zij vonden het vreemd dat er zulke jonge collectanten bezig waren met het innen van sponsorgelden voor KIKA (stichting Kinderen Kanker Vrij). De drie jongens hadden wel iets formuliers-achtigs bij zich maar het geheel maakte een verdachte indruk.

Toen bleek dat de drie geen geldige vergunning en collectanten-bescheiden van stichting KIKA hadden, werd besloten om ter plekke het geïnde geld terug te geven aan de gulle gevers. Onder begeleiding van politieagenten werden 8 adressen in de omgeving van de Rodinweg / Tussen de Vaarten bezocht en het geld teruggegeven. Na de geldteruggave werden de drie jongens ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Stichting KIKA staat er om bekend dat het geen collecterende stichting is. Giften worden gevraagd en geïnd via speciale acties en een landelijk opengesteld gironummer.
Provincie:
Tag(s):