vrijdag, 27. november 2009 - 12:03

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek overval Soest

Soest

De recherche heeft twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de gewelddadige beroving van een man op de Kostverlorenweg op zondag 15 november.

Op die dag, omstreeks 13.55 uur, stond het slachtoffer met zijn auto op de Kostverlorenweg. Plotseling werd hij klemgereden door een andere auto en stapten meerdere verdachten uit. Een autoruit werd vernield en de verdachten eisten geld. Nadat het slachtoffer aan de verdachten buit had afgestaan, vluchtten de verdachten weg. Gewaarschuwde agenten zagen de auto van de verdachten rijden op de Ossendamweg. Een achtervolging over de Molenweg en de Engh volgde. De politie reed de vluchtauto klem; de verdachten stapten uit en zetten het op een rennen. Er werd door een agent een waarschuwingsschot afgevuurd.

De verdachten die nu zijn aangehouden betreffen een 27-jarige inwoner van Soest en een 24-jarige inwoonster van Hilversum. Het gaat hier overigens niet om de verdachten die kans zagen te vluchten tijdens de aanhouding maar om personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval. De reeds eerder aangehouden verdachten, de twee 20-jarige Soesters, bevinden zich nog in voorlopige hechtenis.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):