woensdag, 11. november 2009 - 22:27

Nieuwe aanhoudingen na dodelijk schietincident Hoogezand

Hoogezand

De politie heeft nog twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident in Hoogezand. Het gaat om twee 22-jarige mannen uit Amsterdam en Foxhol. ‘Beide mannen hebben zichzelf dinsdag bij de politie gemeld en zijn vervolgens aangehouden’, meldt de politie woensdag.

Maandagochtend werd al een 26-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. In eerste instantie vanwege een wapen dat in zijn woning aan de Annie M.G. Schmidthof in Hoogezand werd aangetroffen. Inmiddels wordt hij verdacht van moord, danwel doodslag, danwel zware mishandeling. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Slachtoffer overleden
De politie startte na het schietincident een uitgebreid onderzoek. Zo is er een buurtonderzoek gestart en is onderzoek gedaan in de woning. De politie beschikt over sterke aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen het schietincident dat zondagnacht in Hoogezand plaatsvond en een man die maandagochtend in het ziekenhuis in Amsterdam werd binnengebracht en is overleden. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid geven. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):