donderdag, 10. september 2009 - 22:18

'Nieuwe buren' blijken crimineel

Amsterdam

De politie heeft donderdagmiddag 10 september rond twee uur een drietal vrouwen aangehouden die kort daarvoor een hulpbehoevend echtpaar van 77 en 80 jaar bestolen hadden in hun woning aan de Nedersticht in Amsterdam Zuid.

De vrouwen belden aan met de smoes dat zij de nieuwe buren waren, waarna er open werd gedaan. In de woning hielden de vrouwen het echtpaar tegen in de keuken, waarbij de bejaarde man ten val kwam.

De woning werd vervolgens doorzocht. Kort na hun vertrek bemerkten de hevig geschrokken bewoners dat er een geldbedrag was weggenomen. De politie werd direct gebeld, waarna het drietal in de directe omgeving aangehouden kon worden. Het gaat om vrouwen van respectievelijk 21, 29 en 45 jaar oud.

Beide slachtoffers raakten niet gewond. De politie gaat onderzoeken of de vrouwen ook voor andere soortgelijke zaken verantwoordelijk gehouden kunnen worden.

De politie waarschuwt met name ouderen, geen mensen binnen te laten die zij niet kennen. Als onverwacht bezoek aanbelt, is het verstandig de deur op de kierstandhouder te zetten of via de deurspion of een raam eerst te kijken wie er voor de deur staat. Het is níet onbeleefd iemand de toegang tot je woning te weigeren die je niet kent of niet vertrouwt.
Provincie:
Tag(s):