donderdag, 10. december 2009 - 15:27

Nieuwe campagne 'Er gaat niets boven Groningen'

Groningen

Staatssecretaris Frank Heemskerk presenteerde donderdagochtend, in aanwezigheid van CdK Max van den Berg en gedeputeerde Hans Gerritsen, in het provinciehuis van Groningen de eerste user-generated commercial ter wereld.

Met de presentatie van zijn eigen, door hemzelf gemonteerde Groningen-commercial gaf de staatssecretaris het startsein voor de nieuwe toeristische Groningen-campagne. In deze campagne, die Marketing Groningen in opdracht van de provincie Groningen heeft ontwikkeld, kan iedereen die Groningen een warm hart toedraagt via de site www.spotgroningen.nl zijn eigen Groningen-spot maken en zo zelf bijdragen aan de promotie van de provincie.

Op internet heeft het gebruik van user generated content de afgelopen jaren al een enorme vlucht genomen. Een groeiend aandeel van websites bevat inmiddels inhoudelijke bijdragen van het publiek, zoals recensies, tips en foto’s. Zeker op toeristische websites is inhoud van de gebruikers zelf, zoals hun favoriete routes, de mooiste vakantiefoto’s en tips voor leuke hotels niet meer weg te denken.
Provincie:
Tag(s):