vrijdag, 11. september 2009 - 15:07

Nieuwe locatie voor Bospop

Weert

Bospop vindt volgend jaar plaats op een nieuwe locatie. De dertigste editie van het muziekfestival in Weert gaat niet meer plaatsvinden op Sportpark Boshoven, maar op een landbouwgebied in de driehoek Stienestraat-Eindhovenseweg-A2.

Vanaf 1994 vindt het festival plaats op sportpark Boshoven. Omdat hier de infrastructurele ruimte beperkt is en het festival dus ook qua capaciteit en het hierop gebaseerde programma beperkt is, is de organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Deze ligt ca 500 meter van Sportpark Boshoven.

De organisatie kan beschikken over meer dan 40 hectare grond. Het festivalterrein zelf heeft een afmeting van iets meer dan 5 hectare. Dit geeft mogelijkheden om flexibel met de inrichting om te gaan en om gecontroleerd te groeien. Het hoofdpodium wordt vergroot evenals de festivaltent die een capaciteit krijgt van 6.000 bezoekers. De organisatie vindt het belangrijk dat de gezelligheid en intimiteit van het festival wordt behouden. Hier staat Bospop immers om bekend. Het is de bedoeling dat de verenigingen die nu ondersteunend zijn aan Bospop ook in de nieuwe locatie worden ingezet. Op korte termijn zal hierover overleg met hun plaatsvinden.

De gemeente Weert heeft zich positief uitgelaten over de nieuwe locatie. Inmiddels zijn de omwonenden geïnformeerd. Ook zij zijn positief over de komst van het gezelligste festival van Nederland.

Het festival is in 2010 op zaterdag 10 en zondag 11 juli.
Provincie:
Tag(s):