dinsdag, 17. november 2009 - 22:33

Nieuwe speeltoestellen speelplaatsen Eekhoornbos en 't Wold

Zeewolde

In augustus/september heeft de gemeente Zeewolde de buurtbewoners van speelplaatsen aan de Eekhoornbos en bij ’t Wold benaderd om een keuze te maken voor een nieuw speeltoestel. Het vorige speeltoestel was oud en aan vervanging toe.

De buurtbewoners van het Eekhoornbos hadden de keuze uit drie opties.
Bij het Eekhoornbos is uit de drie opties de keuze gevallen op speeltoestel de Westerflier (dit was optie 1). Op dit speeltoestel kunnen de kinderen op verschillende manieren naar boven klimmen. Zij bepalen zelf wel de route. De wiebelbrug maakt het voor hen uitdagend om naar de overkant te komen. De glijbaan biedt een makkelijke manier om weer naar beneden te komen. Onder het bordes kunnen kinderen ook nog veilig spelen en verstoppen. De kinderen hebben urenlang speelplezier met dit nieuwe speeltoestel. Het toestel wordt geplaatst in week 51 (week van 14 december).

De buurtbewoners van omgeving ’t Wold konden kiezen uit vier opties. Zij hebben gekozen voor het Piratennest (dit was optie 3). Dit speeltoestel heeft een mooie uitkijktoren die ook zeer geschikt is voor minder valide kinderen. De gele “tube” heeft handgrepen om liggend naar boven te komen. De glijbaan heeft een speciale in- en uitstapmogelijkheid die rekening houdt met minder valide kinderen. De felle kleuren zijn voor iedereen aantrekkelijk, ook voor kinderen met minder zicht. Eigenlijk kunnen alle kinderen zich hier uitleven en de naam van het toestel eer aan doen. Ook dit speeltoestel wordt geplaatst in week 51.

Foto's van beide toestellen konden door omstandigheden helaas niet worden geplaatst. Deze zijn te zien op de site van de gemeent Zeewolde
Provincie:
Tag(s):