vrijdag, 27. november 2009 - 16:58

Nieuwe vuilniswagens voor gemeente Eemsmond

Eemsmond

De gemeente Eemsmond krijgt drie nieuwe vuilniswagens. Begin volgende week rijden ze de gemeentegrens over. Het oefenen met de nieuwe wagens begint direct, op dinsdag 1 december.

De nieuwe wagens zijn nodig omdat de gemeente vanaf 11 januari 2010 in ongeveer vier weken overstapt op een andere manier van huisvuilinzameling. Tot die tijd zijn de wagens nog niet zichtbaar op de wegen van Eemsmond. De voorbereidingen voor de omslag naar de nieuwe manier van afvalinzameling zijn in volle gang. Met een informatiecampagne onder de naam Nieuwe Tijden, Vertrouwde Service! worden alle inwoners geïnformeerd over de veranderingen.

Twee nieuwe vuilniswagens, ook wel zijbeladers genoemd, hebben een op afstand bestuurbare robotarm waarmee de bestuurders de containers aan de zijkant van de wagen kunnen legen. Op verschillende plekken in de gemeente zijn speciale opstellocaties aangelegd. Onder andere op deze plaatsen moeten containers straks aan de weg staan. Vanaf 11 januari 2010 krijgt elk huishouden twee nieuwe containers van 240 liter: één voor groen en één voor restafval. Alle oude containers worden een of twee weken later ingezameld.

De derde nieuwe wagen is een achterlader. Deze wordt onder meer gebruikt voor het ophalen van grote containers met bedrijfsafval.
Provincie:
Tag(s):