dinsdag, 15. september 2009 - 16:53

Noodverordening bomruiming Zwakke Schakels van kracht

Vlissingen

Burgemeester drs. W.J.A. Dijkstra heeft een noodverordening vastgesteld, die woensdag 16 september 2009 om 08.00 uur van kracht is gegaan. In de noodverordening is opgenomen welke gebouwen ontruimd moeten worden. Op dit moment heeft de gemeente geen enkele aanmelding ontvangen voor tijdelijke opvang.

Veel mensen die in het te ontruimen gebied verblijven zijn hier op vakantie en hebben aangegeven een dagje weg te gaan. Hen is verzocht om voor 10.00 uur het gebied te verlaten.

Vanaf 10.00 uur zal de politie controleren of het gebied leeg is en vervolgens de grenzen van het gebied bewaken. Nadat is vastgesteld dat het gebied leeg is en wanneer het scheepvaart- en luchtverkeer tijdelijk wordt omgeleid, zal de EODD (Explosieven Opruimingsdienst van Defensie) beginnen met het ontmantelen van het explosief.

Zodra het explosief is ontmanteld zal de pers een seintje krijgen.
Naar verwachting zal in de eerste helft van de middag zijn, al is het natuurlijk afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden van de EODD.

Het ontmantelde explosief wordt door de EODD afgevoerd naar de Buitenhaven. Het explosief wordt door de marine op zee tot ontploffing gebracht. Dit gebeurt op de Vlakte van Raan.
Provincie:
Tag(s):