zaterdag, 29. augustus 2009 - 10:25

Noodweer legt Festival VathorstNOW stil

Amersfoort

Het jaarlijkse regiofestival VathorstNOW! in de Amersfoortse wijk Vathorst is tijdens een live optreden van de populaire rapper Yes-R door onweer gestaakt. Nadat duizenden inwoners uit de omgeving naar het festivalterrein De Bron waren gekomen onder begeleiding van verschillende regionale fanfares brak het noodweer los.

Yes-R ging ondanks hevige hoosbuien door met zijn optreden. Na ruim een half uur kon de veiligheid niet meer gegarandeerd worden voor artiesten en publiek waardoor de organisatie besloot het festijn te staken. Verschillende optredens konden niet doorgaan. Zo moest Belle Perez met volledige band onverrichterzake terug naar België.

Onder begeleiding van 60 vrijwilligers moesten de 3000 bezoekers tijdens hevige bliksem van terrein verwijderd worden. De onweer is op verschillende plaatsen in de omgeving van het VathorstNOW! terrein ingeslagen.

Het terrein wordt deze nacht weer in orde gemaakt om het festival zaterdag te vervolgen met optredens van Van Dik Hout en Jeroen van der Boom.
Provincie:
Tag(s):