dinsdag, 3. november 2009 - 21:30

Oldambt Aktief wil 'Alders rapport' openbaar

Oldambt

De lokale politieke partij Oldambt Aktief schaart zich achter het standpunt om het zogenaamde ‘Alders rapport’ openbaar te maken. De partij heeft open communicatie als een richtlijn in het partij- en verkiezingsprogramma staan.

De bewoners van de nieuwe gemeente Oldambt hebben volgens de partij recht op openbaarmaking van algemene onderzoeksresultaten en rapportages. De partij Oldambt Aktief ziet dat als een natuurlijk gedrag.

‘Als de veiligheid door openbaarheid in het geding komt, dan zou het een ander verhaal zijn, maar hier gaat het eenvoudigweg om mogelijke oplossingen van een probleem’, aldus nummer 2 op de kandidatenlijst Elsa Kamminga.

Oldambt Aktief deelt op dit gebied dus de mening van de heer Modderman.
Modderman maakte een deel van het aanbevelingsrapport ‘Commissie Alders’ bekend tijdens de onlangs gehouden raadsvergadering in de gemeente Scheemda. Het aanbevelingsrapport geeft mogelijke oplossingen om het Blauwestad project uit het slop te trekken. Zoals bekend stagneert de verkoop van kavels in het gebied. Nu Koop zich definitief heeft teruggetrokken, zullen er snel spijkers met koppen geslagen moeten worden.
Provincie:
Tag(s):