woensdag, 4. november 2009 - 16:01

OM eist 41 jaar cel na invoer van bijna 1700 kilo cocaïne

Roermond

Het openbaar ministerie (OM) heeft woensdag 4 november bij de rechtbank Roermond in totaal 41 jaar gevangenisstraf geëist tegen zes verdachten die betrokken zijn bij de invoer van bijna 1700 kilo cocaïne. Ditheeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Tegen de twee hoofddaders eiste de officier van justitie van het Landelijk Parket straffen van negen jaar. Eén van hen is met de noorderzon vertrokken. Het is nog niet gelukt om hem op te sporen.

Tegen een derde verdachte, die wordt gezien als de man op de achtergrond, eiste het OM acht jaar cel. Bovendien moet hem een geldbedrag van 532.750 euro worden ontnomen. Het geld is vermoedelijk uit misdaad afkomstig. Tegen de drie andere verdachten - de helpers - eiste de officier van justitie vijf jaar gevangenisstraf.

Op 13 september 2007 onderschepte de douane in Rotterdam een container met 1674 kilo cocaïne. De drugs waren verborgen in een partij koffie uit Costa Rica. De Nationale Recherche volgde de container naar een loods van een van de hoofdverdachten in Weert.

Vanwege de grote hoeveelheid cocaïne behoeft het volgens de officier van het justitie geen verbazing te wekken dat hij met een forse eis tot gevangenisstraf kwam.
Provincie:
Tag(s):