dinsdag, 8. december 2009 - 11:34

OM eist vijftien jaar cel voor moord op Jan Zuidema

Groningen

Het openbaar ministerie (OM) in Groningen heeft maandag vijftien jaar cel geëist tegen een vader en een zoon die in juni de 34-jarige Jan Zuidema om het leven hebben gebracht in café Bina.

De zoon zou ruzie hebben gehad met Zuidema en hierop de hulp van zijn vader hebben ingeroepen. Volgens het OM hebben beide, na rustig overleg en kalm beraad, zo'n tien keer met een schroevendraaier op Zuidema in gestoken, waardoor hij een op 'gruwelijke' wijze om het leven kwam. Waarom beide een einde aan het leven van de 34-jarige Groninger maakte is volgens het OM nog onduidelijk. Beide verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht.

Een derde verdachte hoorde vijf jaar cel eisen voor zijn aandeel. Hij wordt verdacht van mishandeling door het op het slachtoffer te schoppen terwijl deze al bloedend op de grond lag.

Het OM eiste tegen een vierde verdachte 6 maanden cel voor zijn betrokkenheid bij de vechtpartij. Deze was zeer gering, maar voor het eveneens voorhanden hebben van een hennepkwekerij, vindt het OM dit een gepaste straf.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):