vrijdag, 7. augustus 2009 - 12:59

OM verwerpt eis schadevergoeding van Hells Angels

Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bezwaar aangetekend tegen de schadevergoeding die 24 Hells Angels van de Nederlandse staat eisen. Het gaat in totaal om ruim twee miljoen euro. Dit heeft het OM vrijdag laten weten.

Donderdag 6 augustus was er een openbare raadkamerzitting in de rechtbank Amsterdam, waar de eisen van 12 Hells Angels werden behandeld. Zes weken geleden protesteerde het OM al tegen de eisen van 12 andere Hells Angels.

’Iemand die onschuldig heeft vastgezeten heeft recht op een schadevergoeding voor daaruit voortvloeiend nadeel. Dat is een recht en daar staat het OM voor. Maar in de strafzaak tegen de Hells Angels zijn we niet aan de schuldvraag toegekomen. Het OM vindt dat het alle perken te buiten gaat, dat verdachten die vrijuit gaan omdat de rechter de vervolging onrechtmatig geoordeeld heeft, dat ook nog beloond willen hebben met een schadevergoeding van ruim 2 miljoen euro. Bij diverse verdachten zijn wapens, munitie en drugs aangetroffen. Ze zijn eigenlijk al goed weg gekomen omdat ze geen straf hebben gekregen, laat staan dat ze daar bovenop nog beloond worden met een schadevergoeding’, aldus het OM in een verklaring.

De raadkamer doet voor eind augustus uitspraak.
Provincie:
Tag(s):