vrijdag, 28. augustus 2009 - 19:05

Onderzoek coniferenbranden

Middelburg

Politie Zeeland heeft onderzoek ingesteld n.a.v. de coniferenbranden in Middelburg. Tijdens het onderzoek zijn drie verdachten aangehouden. Zij worden niet van alle branden verdacht.

Naar aanleiding van een groot aantal aangestoken branden waarbij coniferenhagen in vlammen opgingen, is door politie Zeeland extra inzet gepleegd in de avond- en nachturen, teneinde een zicht te krijgen op de mogelijk dader(s). Vanaf januari 2009 staan in het politiesysteem een 41-tal meldingen c.q. aangiftes van coniferenbranden of pogingen daartoe.

Naar aanleiding van de brand aan de Oostperkweg op 15 juni meldde zich een getuige en kreeg de politie zicht op eventuele dader(s). Na onderzoek is op 7 juli jl een 19-jarige Middelburger aangehouden. Op 14 juli jl is een tweede verdachte, een 21-jarige Middelburger aangehouden en op 16 juli jl werd een derde verdachte, een 19-jarige Middelburger aangehouden. Ze worden verdacht van brandstichting in één coniferenhaag aan de Roozenburglaan, brandstichting in een container op het bedrijventerrein Arnestein en in een caravan aan de Oostperkweg allen in Middelburg.

De verdachten zijn verhoord en na enkele dagen in vrijheid gesteld. Zij worden niet verdacht van de hele reeks branden.
Provincie:
Tag(s):