zaterdag, 5. december 2009 - 21:39

Onderzoek massale vechtpartij Gasselternijveen afgerond

Gasselternijveen

Na een onderzoek van enkele maanden heeft de politie het onderzoek naar een grote vechtpartij van de zomer in Gasselternijveen afgerond.

Tijdens een handbaltoernooi op het Hunzepark in Gasselternijveen ontstond daar op een feestavond een grote vechtpartij waarbij meerdere gewonden zijn vielen. In het onderzoek heeft de politie in totaal 22 mensen verhoord om zo duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Daarvan zijn er negen als verdachte gehoord.

Op de vroege zondagochtend van 21 juni ontstond aan het eind van het feest tijdens het jaarlijkse handbaltoernooi een grote vechtpartij. Medewerkers van de beveiliging kregen het aan de stok met een van de bezoekers. Daarna bemoeide zich er een groep van ongeveer twintig bezoekers mee. Deze keerden zich gezamenlijk tegen de aanwezige beveiligers waarna er een grote vechtpartij ontstond. Daarbij is gegooid met bierflessen en stenen, er is geschopt en geslagen waarbij de beveiligers in het nauw zijn geraakt en zich flink hebben moeten verweren.

In die nacht is de politie met meerdere eenheden ter plaatse geweest. Een van de verdachten is direct aangehouden waarna de rust terug keerde. Nadat twee medewerkers van de beveiliging aangifte hadden gedaan is er een onderzoek opgestart. Er is nu een dossier opgemaakt waarin de rol van negen verdachten is omschreven. Van deze verdachten zijn er zeven bezoekers en twee medewerkers van de beveiliging. Verder zijn er dertien mensen als getuige verhoord, waarmee een zo compleet mogelijk beeld is verkregen. Van de verdachten komen er vijf uit Gieten, de overige verdachten komen uit Groningen, Gasselternijveen, Winschoten en Valthermond.
Provincie:
Tag(s):