donderdag, 5. november 2009 - 11:07

Onderzoek naar dood Gerben Hoeksma afgerond

Veendam

Het voorarrest van de 16-jarige Thomas B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de Veendammer Gerben Hoeksma, is donderdag met dertig dagen verlengd. Dit maakte een woordvoerder van het OM in Groningen bekend.

De raadkamer was er van overtuigd dat het langer in detentie houden van de jongen noodzakelijk is. De jongen wordt verdacht van in ieder geval diefstal met geweld en bedreiging van het slachtoffer. Dat Thomas B. Hoeksma om het leven heeft gebracht, of het door toedoen van hem is gebeurd, kan het OM geen sluitend bewijs vinden.

Het proces-verbaal wordt de komende tijd afgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie beslist op basis van het dossier voor welke strafbare feiten de verdachte vervolgd zal worden. De politie kwam B. op het spoor nadat hij had getracht te pinnen met de pinpas van het slachtoffer.

Hoeksma werd woensdag 19 augustus j.l. dood in zijn woning aan de Bocht Oosterdiep gevonden door de politie. Een bekende van Hoeksma had zich op het politiebureau gemeld nadat hij zich ongerust maakte over de 65-jarige Veendammer.
Provincie:
Tag(s):